Types of Computer Damage, Causes, and Solutions

Empowering People.

Types of Computer Damage, Causes, and Solutions

03/10/2020 Tech Magazines 0

Types of Damage to Computers-Friend of the reader this time I will discuss the types of damage to the computer and its causes and solutions. In modern times, computers cannot be separated from the life activities of almost all humans. Computers are no longer classified as expensive electronic devices that are only owned by rich people, such computers have become a must-have tool, especially for people who are studying or who are already working in offices. In addition to doing tasks, storing and processing data, computers are often used also to play games or browsing on the internet.

Types of Computer Damage, Causes, and Solutions

The computer will not always be in good condition, too long usage is often the main cause of damage to the computer. Here are some types of damage caused, and solutions:

1. The computer that hangs

Possible Causes:

– A memory that does not match

– OverClock

– Bad Sector

Solution:

– Change Memory

– Hard disk scan

– Setting the processor clock back

– Repartitioning the hard drive

2. Slow Computers

Possible Causes:

-Memory is not enough

-The hard drive is too full

Solution:

– Add memory

– Reduce the contents of the hard drive

– Replace the hard drive with a larger or scan

3. Battery Dead Changed BIOS Settings:

Solution:

– Change the CMOS battery

-Setting back the BIOS

4. Cannot Boot

Possible Causes:

– Memory cache is corrupt

– Memory does not match

-Bad Sector on the initial hard drive track

Solution:

– Disable external cache memory in BIO

-Change memory

Reinstall OS

-Partition HDD

5. The emergence of Beep Sound on the Computer

Possible Causes:

– RAM is broken

– Memory does not match

-Memory does not enter the slot correctly

Solution:

– Check memory position

– Change memory

-Check the memory slot again

Types of Computer Damage, Causes, and Solutions

6. The beep sound is normal, but there is no monitored display at all

Possible Causes:

– VGA card is damaged

– VGA card does not enter perfectly

Solution:

-Place the VGA Card

-Check the VGA card slot

7. Disk I / O Error

Possible Causes:

-Money operating system

Solution:

– Reinstall the operating system

8. Restart Your Computer

Possible Causes:

-Power Supply Not Normal

– Dirty motherboard due to dust

Solution:

– Replace Power Supply

-Clean the motherboard

9. Abnormal Hard Disk Capsule

Possible Causes:

-Setting Jumper I / O is incorrect

Solution:

-Check Jumper I / O Settings on the hard drive

10. Display Striped Screen

Possible Causes:

-VGA card is damaged

 Solution:

-Place the VGA Card

For those who want to learn a variety of ways Types of Computer Damage and how to repair it in various types of computer damage, want to skillfully and reliably repair a computer yourself, can learn in this Computer Technician Ebook. Ebook tutorials that are easy to understand and practice

If you want it cheaper it is recommended to buy a Discount Package Ebook. With a price of Rp. 197,000 will get 6 Main Ebooks (which include this ebook) plus 12 Main Ebook Bonuses, these ebooks are about computer service tutorials, laptop services, making computer networks, and using some important software. Coupled with a bonus Schematics Laptop-PC Motherboard, Video Tutorials, and Free software.